Morten Flyen ansluter till Digmi – Digmi expanderar i Norge

Morten Flyen ansluter till Digmi – Digmi expanderar i Norge

Morten Flyen ansluter till Digmi – Digmi expanderar i Norge

2022-11-16

Nu har det snart gått ett år sedan Digmi lanserades i Sverige och utvecklingen har minst sagt gått framåt. Redan i våras smög sig Digmi in på den norska marknaden och efter sommaren blev Hår1 kjeden AS, Norges största specialistkedja för frisörer, partner med Digmi. Nu anställer företaget även Morten Flyen som säljansvarig för Norge

Digmi, tech-företaget från Jönköping, har bara varit aktiva i ett år men har redan över 100 anslutna frisörsalonger i skrivande stund. Deras produkt, en skräddarsydd surfplatta, ska göra frisörsalonger mer digitala och hållbara. Sedan i våras har utvalda salonger i Norge testat Digmi, både kedjor och mindre salonger, och under sommaren blev Hår1 kjeden intresserade och ville testa produkten.
– Att Hår1 tog in oss som leverantör är såklart en stor milstolpe för oss. Förutom att de är en stor samlingsplats för frisörsalonger gav det oss en bekräftelse på att vi gör någonting rätt. Nu ser vi verkligen fram emot att få träffa och prata med alla deras 500 medlemssalonger. säger Joel Lagerkvist, CEO på Digmi.

I samband med det nya partnerskapet bestämde sig Digmi för att göra en ordentlig satsning i Norge, och det är där Morten Flyen kommer in i bilden. Morten har arbetat på L’Oréal i över 32 år, haft många olika roller och jobbat med flera olika varumärken – senast var han ansvarig för all direktförsäljning till distributörer i Norden. I början på 2020 gick Morten i pension men han har längtat tillbaka till branschen sedan dess.
– L’Oréal har varit en fantastisk arbetsplats där jag har fått möjlighet att lära känna många frisörer i hela Norge. Därför är det en fantastisk möjlighet för mig att återigen få möjlighet att kontakta och interagera med samma personer, fast i en ny roll. Det var det svåraste att släppa när jag gick i pension – kontakten och samarbetet med andra människor över hela landet. Så jag ser verkligen fram emot samarbete med Digmi. berättar Morten Flyen, säljansvarig på Digmi Norway AS.

Sedan december 2021 är Digmi även hållbarhetspartner till L’Oréal vilket innebär att de tillsammans försöker hjälpa salonger i Norden att bli mer hållbara. Initiativet ska engagera frisörer till en hållbar omställning och inkluderar olika företag som gör allt från hållbar avfallshantering till ansvarsfull vattenhantering. Digmi ska hjälpa till att byta ut fysiska magasin mot en digital prenumeration vilket ger både en minskad klimatpåverkan och en förbättrad kundupplevelse. Samarbetet innebär att alla L’Oréals säljare är ambassadörer för Digmi vilket ger dem tillgång till tusentals nya kunder.
Morten kommer vara Digmis ansikte utåt i Norge och skapa en brygga mellan Digmi och frisörsalongerna. Han kommer fokusera på att hitta nya leverantörer, få in större kunder och vara deras kontaktperson. Enligt Joel Lagerkvist var Morten ett självklart val.
– Morten är en väldigt trovärdig och erkänd person i branschen. Han är lugn, pedagogisk och trygg. Vi tycker att han har en härlig inställning till livet och det är många i branschen som litar på Morten och tycker om honom, säger Joel Lagerkvist.