Bilden visar Digmis VD Joel Lagerkvist, Tobias Lindberg och en Digmi surfplatta.

Pressrelease: Småländskt SaaS- bolag övertecknat vid 75 miljonersvärdering

Pressrelease: Småländskt SaaS- bolag övertecknat vid 75 miljonersvärdering

Pressrelease: Småländskt SaaS- bolag övertecknat vid 75 miljonersvärdering

2024-03-23

Precis när pandemin bröt ut 2021 uppfann multientreprenören Tobias Lindberg tech-bolaget Digmi. Det var när han väntade på sin klipptid i en lokal frisörsalong som idén föddes.

Han bestämde sig för att vilja revolutionera skönhetsbranschen. Han ville förändra och förbättra. Inte bara för frisören och dens salong utan också för alla dess kunder.

Drömmen var att utveckla något som skulle effektivisera och göra vardagen lättare för alla frisörer.

– Frisörer älskar att klippa, färga och skapa, och ro om sina kunder. De vill, generellt sett, inte hålla på med admin och teknik berättar grundaren Tobias.

Tre år senare efter lansering har bolaget både avtal med ledande skönhetsvarumärken, och många hundratals kunder inom frisör och skönhetsbranschen i Sverige såväl som Norge.

– Det som hänt senaste året hade vi aldrig kunnat drömma om när vi startade säger Tobias.

Digmi 2.0 kommer lanseras nu vilket innebär att kunderna inte bara kan läsa valfria magasin hos sin frisör utan de kan också boka nya tider, köpa produkter som finns i butiken men också betala för allt. Direkt i frisörstolen.

Frisörsalongernas traditionella kassa kan nu bli ett minne blott samtidigt som gästernas upplevelse höjs och effektiviteten ökas lavinartat på flertalet sätt.

– Vi har ihop med våra kunder under 2023 genomfört pilotprojekt med många nya funktioner som vi nu kommer lansera. Alla som medverkade under piloten har sett stort värde och resultat av tjänsten och har signat upp sig för den kommande lanseringen.

Bolaget levererar en SaaS- tjänst som fristående såväl som stora kedjor kan abonnera på. I utbudet ingår digitala plattor och unik mjukvara som gör att inga frisörer längre behöver vara oroliga för att deras system ligger nere eller att saker inte fungerar.

– Våra kunder säger att de betalar en spottstyver av vad tidigare betalat samtidigt som de får tjänster som alltid fungerar och erbjudande som gör att alla deras kunder får en än bättre upplevelse under sitt besök berättar Joel som fortsätter; frisörerna kan också smidigt uppdatera kundernas profil direkt i plattan och våra leverantörer kan ge kunderna erbjudanden.

Digmi har precis avslutat en kapitalrunda som blev övertecknad vid värdering på 75 miljoner.

– Vi är glada över att våra befintliga såväl som nya investerare har stort förtroende för bolaget och dess nationella såväl som internationella expansion avslutar Tobias som säger att nytillkommet kapital ska användas till fortsatt stark tillväxt.

Joel Lagerkvist, VD Digmi, joel@digmi.se; +46 101 821 032

Tobias Lindberg, Grundare och majoritetsägare Digmi, tobias@linstar.se

Digmi är ett innovativt techföretag från Småland, som verkar nationellt såväl som internationellt, inom skönhets- hårvårdsbranschen.